Certifications

LinguaTerra - Γιατί Linguaterra

LRN

Τι είναι το LRN;

Το LRN “Learning Resource Network” είναι ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ και το Ofqual και οι υποψήφιοι εξετάζονται σε όλες τις δεξιότητες του γραπτού και προφορικού λόγου (Listening, Reading, Use, Writing, Speaking). Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, Ιανουάριο και Ιούνιο. Προτιμάται ευρέως τα τελευταία χρόνια από ενήλικες που θέλουν να αποκτήσουν μια πιστοποίηση επιπέδου Lower (B2) ή Proficiency (C2) καθώς παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα.
 • Προσιτές εξετάσεις, χωρίς παγίδες
 • Ευνοϊκές και για το  C2 επίπεδο
 • Ευνοϊκές για υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες
 • Βάση σε όλα τα επίπεδα 50%
 • Συμψηφίζονται όλες οι ενότητες
 • Το Listening ακούγεται 2 φορές
 • Το Speaking προετοιμάζεται 2 εβδομάδες πριν τις εξετάσεις
 • Δωρεάν επανεξέταση

LRN στην LinguaTerra

Προσφέρουμε μαθήματα LRN online για τα επίπεδα Β2 (Lower) και C2 (Proficiency) μέσω της δικής μας, καινοτόμας πλατφόρμας ψηφιακής μάθησης. Το μάθημα γίνεται κανονικά με την παρουσία καταρτισμένου και έμπειρου καθηγητή σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες σε ολιγομελή τμήματα και παράλληλα παρέχεται πρόσβαση σε έξτρα υλικό για περεταίρω εξάσκηση.  Το πρόγραμμα προετοιμασίας διαρκεί 3 μήνες και τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από 1,5 ώρα κάθε φορά.
LRN online στην LinguaTerra
Διάρκεια 3 μήνες, έναρξη μαθημάτων μέσα Οκτωβρίου
Επίπεδο Β2 (Lower) και C2 (Proficiency)
Μαθήματα Διαδικτυακά
Πρόγραμμα 3 ώρες/εβδομάδα (2 φορές από 1,5 ώρα)
Ολιγομελή τμήματα (από 3 εώς 6 άτομα)
Διδακτικό υλικό Δωρεάν
Έμφαση σε Writing και Speaking
Εξάσκηση σε Past Papers
Κόστος Επικοινωνήστε μαζί μας

Χωρίς προφορικά και έκθεση

Το LanguageCert Test of English (LTE) είναι ένα τεστ στην Αγγλική γλώσσα που μετράει το γνωστικό επίπεδο του υποψήφιου στις δεξιότητες Reading και Listening. Η Πιστοποίηση γλώσσας LTE  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίδειξη ενός γενικού επιπέδου γνώσης Αγγλικών, αλλά και για πιο συγκεκριμένους σκοπούς όπως στην εργασία ή στην εκπαίδευση (ως προϋπόθεση για εισαγωγή ή αποφοίτηση από εκπαιδευτικό ίδρυμα). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον φορέα πιστοποίησης δείτε εδώ Για να δείτε την απόφαση αναγνώρισης από τον ΑΣΕΠ πατήστε εδώ

Πιστοποίηση Αγγλικών αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ

 • Τηλεξέταση μόνο σε Reading και Listening
 • Μαθήματα εξ’αποστάσεως με καθηγητή
 • 56 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής
 • Διάρκεια 60-90 λεπτά
 • Εξέταση online από το σπίτι σου κάθε μέρα και ώρα
 • Έκδοση αποτελεσμάτων σε 2 εργάσιμες
 • Κόστος εξέτασης: 113 ευρώ
 • Πιστοποίηση εφ’ορου ζωής
 • Όλοι οι υποψήφιοι λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό με βάση την απόδοσή τους
Σε ποιους απευθύνεται
 • Ενήλικες και σπουδαστές.
 • Σε άτομα που δεν έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα και έχουν ανάγκη από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό το οποίο να αποδεικνύει το επίπεδο των αγγλικών τους.
 • Άτομα που θέλουν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.
 • Εργαζόμενους που επιθυμούν να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον παγκοσμιοποίησης.
 • Άτομα που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό και πρέπει να αποδείξουν την γνώση τους στα αγγλικά.
 • Για σπουδαστές που θέλουν να μετρήσουν την πρόοδό τους στα αγγλικά, ανεξάρτητα από τους παρόχους εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Email : [email protected]

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ TOEIC

Η LinguaTerra, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρέχει το δικαίωμα για δωρεάν εξ’αποστάσεως προετοιμασία και για δωρεάν συμμετοχή στις  εξετάσεις TOEIC με σκοπό να συμβάλλει στην επιμόρφωση και πιστοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερόμενων.

 

Eξασφάλισε άμεσα τη θέση σου

Κάνοντας εγγραφή μαζί μας, σας δίνουμε δωρεάν υλικό προετοιμασίας και καθοδήγηση για τις εξετάσεις.

Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας των εξετάσεων από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, η οποία είναι και υπεύθυνη για την διεξαγωγή τους, θα υπάρξει ενημέρωση.

Εφόσον πετύχετε στις εξετάσεις και θέλετε να εκδοθεί το πιστοποιητικό  σας, καλείστε σε διάστημα ενός μήνα να καταβάλλετε το παράβολο των 150 ευρώ.

 

Η ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σας στις εξετάσεις TOEIC, γίνεται δεκτή ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ έχετε ΔΩΣΕΙ στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ εξετάσεις TOEIC δωρεάν.

Στην περίπτωση που είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που δίνετε εξετάσεις, καλείστε να κλείσετε θέση σε κάποιο από τα διαθέσιμα εξεταστικά κέντρα.

Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας θα ενημερωθείτε προσωπικά και θα κληθείτε να επιλέξετε ΝΕΑ ημέρα εξέτασης.

Ακύρωση συμμετοχής γίνεται δεκτή 15 τουλάχιστον εργάσιμες μέρες πριν την προγραμματισμένη εξέταση.

Τρόποι Εγγραφής:

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε εβδομάδα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

 

Πού απευθύνεται;

Το TOEIC® Listening and Reading απευθύνεται σε υποψηφίους που θέλουν να αποδείξουν την ικανότητά τους στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας στο καθημερινό ή εργασιακό τους περιβάλλον. Είναι μια εξέταση που διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση σε ολόκληρη τη Ελλάδα σε ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας.

Το TOEIC® Listening and Reading με περισσότερους από 5 εκατομμύρια υποψήφιους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, είναι ο ηγέτης στις εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας, και, με τη συχνή διεξαγωγή εξετάσεων, το πιο ευέλικτο τεστ στην Ελλάδα.

 

Τι είναι το TOEIC® Listening and Reading;

Το TOEIC® Listening and Reading είναι ένα τεστ πολλαπλών επιλογών που υπολογίζει με ακρίβεια το επίπεδο γλωσσικής επίδοσης υποψηφίων των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Αγγλική. Η βαθμολογία που λαμβάνει ο υποψήφιος δηλώνει πόσο καλά μπορεί να επικοινωνεί με άλλα άτομα στο καθημερινό εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον.

 

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το TOEIC® Listening and Reading;

 • Για την αξιολόγηση του επιπέδου γνώσης της Αγγλικής γλώσσας
 • Για την επιλογή νέου προσωπικού
 • Για την επιλογή των ήδη εργαζομένων-υποψηφίων για προαγωγή
 • Για τον υπολογισμό μισθολογικών αυξήσεων εργαζομένων που συνδέονται με τις γλωσσικές επιδόσεις τους στην Αγγλική
 • Για την παρακολούθηση της προόδου στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας

 

Που αναγνωρίζεται το TOEIC®

Δημόσιες Αρχές

Α.Σ.Ε.Π.

Το πιστοποιητικό TOEIC® αναγνωρίζεται τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) στην Ελλάδα και ισχύει δια βίου.

Tο ΑΣΕΠ αναγνωρίζει και μοριοδοτεί το TOEIC® ως αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής στα εξής επίπεδα:

Μέτρια γνώση (405-500), καλή γνώση (505-780), πολύ καλή γνώση (785-920) και άριστη γνώση (925-990).

 

Επίπεδο ΓνώσηςΕπίπεδο ΓλώσσαςΒαθμός
ΆριστηProficiency925-990
Πολύ ΚαλήAdvanced785-920
ΚαλήLower505-780
ΜέτριαBasic405-500

Oι νέες κλίμακες ισχύουν αναδρομικά για όσους υποψήφιους έλαβαν το πιστοποιητικό τους από 1/12/2019 και έπειτα. Οι βαθμολογίες για όσους υποψηφίους έλαβαν πιστοποιητικό πριν από την 1/12/2019 παραμένουν ως εξής: Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1):  βαθμολογία από 785 έως 900, Καλή γνώση (Β2): βαθμολογία από 505 έως 780, Μέτρια γνώση (Β1): βαθμολογία από 405 έως 500.

 

Δομή και Περιεχόμενο

Tο TOEIC® Listening and Reading αποτελείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη και διαρκεί 2 ώρες. Η εξέταση έχει ως εξής:

 

 1. TOEIC® Listening Comprehension (Κατανόηση Προφορικού Λόγου από CD)
  PART 1: φωτογραφίες (6 ερωτήσεις)
  PART 2: ερωτήσεις – απαντήσεις (25 ερωτήσεις)
  PART 3: σύντομοι διάλογοι (39 ερωτήσεις)
  PART 4: σύντομες ομιλίες (30 ερωτήσεις)
  Διάρκεια: 45′
 2. TOEIC® Reading comprehension (Κατανόηση Γραπτού Λόγου)
  PART 5: ημιτελείς προτάσεις (30 ερωτήσεις)
  PART 6: ημιτελή κείμενα (16 ερωτήσεις)
  PART 7: κατανόηση κειμένου (54 ερωτήσεις)
  Διάρκεια: 75′

 

Βαθμολόγηση

Η βαθμολογία στο TOEIC® Listening and Reading καθορίζεται από τον αριθμό των σωστών απαντήσεων. Ο αριθμός των σωστών απαντήσεων στο κάθε μέρος του τεστ μετατρέπεται σε βαθμολογία με κλίμακα. Σε κάθε υποψήφιο δίνονται τρεις βαθμοί σε κλίμακα:

 • ένας βαθμός για το Ακουστικό μέρος (Listening Section),
 • ένας βαθμός για το μέρος της Κατανόησης Κειμένων (Reading Section)
 • ένα συνολικός βαθμός που αποτελείται από το άθροισμα των βαθμών του Ακουστικού μέρους και του μέρους της Κατανόησης Κειμένων.

Ο βαθμός του καθενός από τα δύο μέρη κυμαίνεται από 5 ως 495. Η συνολική βαθμολογία κυμαίνεται από 10 ως 990. Αρνητική βαθμολογία δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα προκύπτει μόνο από το άθροισμα των βαθμών των σωστών απαντήσεων.

Tο τμήμα Αρχάριοι Online στοχεύει στα επίπεδα Α1 και Α2 της αγγλικής γλώσσας όπως αυτό περιγράφεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (ΚΕΠΑ).

Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 8 μήνες με έναρξη μέσα Οκτωβρίου. Τα τμήματα είναι ολιγομελή έως 6 άτομα και διεξάγονται 2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 560 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για την πιστοποίηση του επιπέδου Α2.

*Απαραίτητη συμμετοχή για τη δημιουργία τμήματος τα 3 άτομα

Τι είναι το IELTS;

Το International English Language Testing System (IELTS) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας, το οποίο πιστοποιεί την ικανότητα σας για σπουδές ή για εργασία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η εξέταση απαρτίζεται από τέσσερις ενότητες (Listening,Reading,Writing,Speaking) και διαφέρει από τις άλλες εξετάσεις για Lower ή Proficiency καθώς εξετάζει τη χρήση της γλώσσας χωρίς να εστιάζει σε γραμματική και συντακτικό. Για αυτό το λόγο και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των Ελλήνων σπουδαστών εμείς στη LinguaTerra έχουμε αναπτύξει στοχευμένη μεθοδολογία δίνοντας περισσότερη έμφαση στο speaking και writing ώστε να προετοιμαστείτε καταλλήλως και να πετύχετε το σκορ που θα είναι το διαβατήριό σας για το Πανεπιστήμιο της επιλογής σας.

Η προετοιμασία IELTS στη LinguaTerra

Η προετοιμασία σε εμάς γίνεται διαδικτυακά από την άνεση του χώρου σας μέσω της πλατφόρμας μας από πλήρως καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές στην προετοιμασία για την συγκεκριμένη εξέταση. Περιλαμβάνεται διδακτικό υλικό σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εξέτασης, εξατομικευμένη καθοδήγηση, στρατηγικές και εξάσκηση σε προηγούμενα θέματα (past papers).

IELTS στη LinguaTerra

Διάρκεια: 6 εβδομάδες – 30 ώρες (19/04-31/05)
Μαθήματα: Διαδικτυακά
Πρόγραμμα: 2 ημέρες X 2,5 ώρες
Ολιγομελή τμήματα (εώς 6 άτομα)

 • Διδακτικό υλικό Δωρεάν
 • Έμφαση σε Writing και Speaking
 • Εξάσκηση σε Past Papers


Κόστος : 320 ευρώ

Δομή του test

Tο IELTS Academic έχει συνολικά 4 ενότητες. Συνοπτικά, αυτές είναι:

 • Listening: 4 υποενότητες, 40 ερωτήσεις, 30 λεπτά
 • Reading: 3 υποενότητες, 40 ερωτήσεις, 60 λεπτά
 • Writing: 2 εκθέσεις, 150/250 λέξεις, 60 λεπτά
 • Speaking: 3 υποενότητες, 11-14 λεπτά


Η συνολική διάρκεια του test είναι περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά. Υπάρχουν δύο τύποι εξετάσεων: paper-based και computer-based. Το Speaking και στις δύο περιπτώσεις εξετάζεται με κατ’ ιδίαν προσωπική συνέντευξη.

Η τελική βαθμολογία είναι στην κλίμακα 0 – 9, και το score έχει ισχύ 2 χρόνων. Το κόστος της εξέτασης είναι 212 ευρώ και τα αποτελέσματα σας γνωστοποιούνται 2 εβδομάδες μετά την ημέρα της εξέτασης (paper-based IELTS).

Οι ημερομηνίες και οι τιμές ανά πόλη βρίσκονται εδώ: https://www.britishcouncil.gr/en/exam/ielts/book-test

LinguaTerra © 2023. All Rights Reserved.